Main menu:

Keresés

 

2014. július
H K S C P S V
« máj    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Cimkék

Adminisztráció

Archívum

Linkek:

LISELOTTE ÉS A MÁJUS -ÚJBÓL MAKEDONIÁBAN

Fiatal, végzős színházi rendező vizsgaelőadása a “Liselotte és a május” újabb makedóniai bemutatója. Az előadás a premier után országos turnéra indul. Remélem, mihamarabb magam is láthatom. Bemutató május 16.

GINA ÉS FIDEL - ÚTBAN A MEGVALÓSULÁS FELÉ

Június 11-én, a budapesti kubai étterem kerti szabadtéri színpadán /Fészek Klub udvara, Kertész utca/ mutatjuk be legújabb darabomat, mely Gina Lollobrigida és Fidel Castro 1974-es, megtörtént havannai találkozását dolgozza fel. Gina szerepében Xantus Barbara - Fidel szerepében Gerner Csaba. Később erről ugyanitt, bővebben.

MONTE CRISTO ÚJRA A BÉKÉSCSABAI KÖZÖNSÉG ELŐTT

Páratlan sikerszériát fut Szomor Györggyel közösen írt musicalünk, a Monte Cristo grófja. Több év, fesztiválok, budapesti nagy szériák - és most ismét a csabai közönség előtt április 15-től.

BEMUTATÓ ÚJVIDÉKEN

A PRÓFÉTAKERINGŐ című darabomat március 27-én, pénteken Újvidéken mutatták be, szerb fordításban, ennek köszönhetően szerb nyelven. Tudósítás később, ha már megnéztem.

ÖREG ÜREG - BÉKÉSCSABÁN

Álltam csütörtök este Békéscsabán a szálloda előtt, bent el kellett volna kezdeni ezt az egy éjszakás drámaírói versenyt, mármint nekiállni a darabnak. Tizenvalahány éve még élveztem. De ma már úgy érzem, a “tollam” másra való. Viszont a feldolgozandó téma /négyes metró/ kapcsán eszembe jutott egy dráma. Amit vagy sikerül éjjel úgy megírni, hogy az később is vállalható legyen /erre kevés az esély/, vagy nem írok semmit. Ilyenkor politikai pamflettel, alkalmi, rögtönzött szövegekkel lehet nyerni. Ahogy azt sorstársaim látták, helyesen. Aztán megírtam egy későbbi darab vázlatát. És nagy öröm, hogy még ebben a “tartalomjegyzékben” is volt siker: hiszen a hat színészből három díjat kapott - KOVÁCS EDIT,GULYÁS ATTILA, KOLTI HELGA , ráadásul a legjobb közreműködő az “előadás” mindenese-lelke TATÁR BIANKA. Mit akarunk hát? A legszebb dolog teljesült, akikkel ott dolgoztam, akiket szeretek, sikerült megörvendeztetni. Szívből gratulálok nekik. És a többieknek is: Csomós Lajosnak, Komáromi Anettnek, Liszi Melindának. És külön jó, hogy megismertem egy nagyszerű rendezőt, aki neki is állt, hogy pótolja az irói hiányt, de ezt egy napi próbával nem lehet: Béres Lászlónak. Neki is állok hamarosan megtölteni a művet, hogy aztán méltó módon adhassam át nekik. Ilyen drámaíró- versenyes bohóckodásra pedig többet nem megyek. Jó szándékú kezdeményezés, ráadásul nagyszerű szervezéssel párosulva - de a drámáról, az írásról mást, többet gondolok. “Üdvözlet a győzőnek!”. És még az is jó, hogy személyesen megísmertem két kiváló írót, Vörös Istvánt és Székely Csabát. Rendben van ez így.

Itt pedig részlet az ÖREG ÜREG című előadásból.

DRÁMAÍRÓ VERSENY BÉKÉSCSABÁN

Sok-sok idő után ismét versenyzőként veszek részt drámaíró versenyen. Az első három alkalommal mindig indultam - most remélem, a régi ösztönök törnek elő. Vagyis lehet élvezetes művet írni egy éjszaka alatt, hiszen ez a feladat. A csabai színházban március  27-én, csütörtök este kihúznake gy újságcikket, és abből három írónak - Vörös Istvánnak, Székely Csabának és jómagamnak kell írnom színmű szerű képződményt. Amit szombat este a lelkes színház lelkes színészei bemutatnak a vélhetően lelkes közönség előtt.

A kép a budapesti sajtótájékoztatón készült. Már írnunk kellett egy “mintát” ez alkalomból.