Main menu:

Keresés

 

2014. április
H K S C P S V
« márc    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Cimkék

Adminisztráció

Archívum

Linkek:

MONTE CRISTO ÚJRA A BÉKÉSCSABAI KÖZÖNSÉG ELŐTT

Páratlan sikerszériát fut Szomor Györggyel közösen írt musicalünk, a Monte Cristo grófja. Több év, fesztiválok, budapesti nagy szériák - és most ismét a csabai közönség előtt április 15-től.

BEMUTATÓ ÚJVIDÉKEN

A PRÓFÉTAKERINGŐ című darabomat március 27-én, pénteken Újvidéken mutatták be, szerb fordításban, ennek köszönhetően szerb nyelven. Tudósítás később, ha már megnéztem.

ÖREG ÜREG - BÉKÉSCSABÁN

Álltam csütörtök este Békéscsabán a szálloda előtt, bent el kellett volna kezdeni ezt az egy éjszakás drámaírói versenyt, mármint nekiállni a darabnak. Tizenvalahány éve még élveztem. De ma már úgy érzem, a “tollam” másra való. Viszont a feldolgozandó téma /négyes metró/ kapcsán eszembe jutott egy dráma. Amit vagy sikerül éjjel úgy megírni, hogy az később is vállalható legyen /erre kevés az esély/, vagy nem írok semmit. Ilyenkor politikai pamflettel, alkalmi, rögtönzött szövegekkel lehet nyerni. Ahogy azt sorstársaim látták, helyesen. Aztán megírtam egy későbbi darab vázlatát. És nagy öröm, hogy még ebben a “tartalomjegyzékben” is volt siker: hiszen a hat színészből három díjat kapott - KOVÁCS EDIT,GULYÁS ATTILA, KOLTI HELGA , ráadásul a legjobb közreműködő az “előadás” mindenese-lelke TATÁR BIANKA. Mit akarunk hát? A legszebb dolog teljesült, akikkel ott dolgoztam, akiket szeretek, sikerült megörvendeztetni. Szívből gratulálok nekik. És a többieknek is: Csomós Lajosnak, Komáromi Anettnek, Liszi Melindának. És külön jó, hogy megismertem egy nagyszerű rendezőt, aki neki is állt, hogy pótolja az irói hiányt, de ezt egy napi próbával nem lehet: Béres Lászlónak. Neki is állok hamarosan megtölteni a művet, hogy aztán méltó módon adhassam át nekik. Ilyen drámaíró- versenyes bohóckodásra pedig többet nem megyek. Jó szándékú kezdeményezés, ráadásul nagyszerű szervezéssel párosulva - de a drámáról, az írásról mást, többet gondolok. “Üdvözlet a győzőnek!”. És még az is jó, hogy személyesen megísmertem két kiváló írót, Vörös Istvánt és Székely Csabát. Rendben van ez így.

Itt pedig részlet az ÖREG ÜREG című előadásból.

DRÁMAÍRÓ VERSENY BÉKÉSCSABÁN

Sok-sok idő után ismét versenyzőként veszek részt drámaíró versenyen. Az első három alkalommal mindig indultam - most remélem, a régi ösztönök törnek elő. Vagyis lehet élvezetes művet írni egy éjszaka alatt, hiszen ez a feladat. A csabai színházban március  27-én, csütörtök este kihúznake gy újságcikket, és abből három írónak - Vörös Istvánnak, Székely Csabának és jómagamnak kell írnom színmű szerű képződményt. Amit szombat este a lelkes színház lelkes színészei bemutatnak a vélhetően lelkes közönség előtt.

A kép a budapesti sajtótájékoztatón készült. Már írnunk kellett egy “mintát” ez alkalomból.

PIPÁS PISTA A DESZKA FESZTIVÁLON, DEBRECENBEN

Az idei debreceni Deszka Fesztiválon /amely a kortárs dráma fesztiválja/ március 26-án este hétkor a PIPÁS PISTA, a szegedi színház előadásában. Másnap délelőtt szakmai beszélgetés a látottakról.

PIPÁS PISTA A DUNATÉVÉ MŰSORÁN

A Duna Televízióban március 27-én, csütörtökön este a PIPÁS PISTA című darabom szegedi előadásának televíziós felvétele. Minden érdeklődőt szeretettel várok a tévé elé. 23.30-kor kezdődik egy új magyar ősbemutató. Rejtély, kire számítanak? Vagy a kortárs drámák szerelmesei a napi stressztől nem tudnak aludni? Mindegy, értékünkben vagyunk mérve, az a lényeg. Gyermekkoromban hogy vártunk egy új televíziós bemutatót, természetesen este nyolckor. Ha valaki mégis megnézi közületek, megköszönöm, és kisorsolok egy belépőt a legnagyobb budapesti sóbarlangba. Ott lehet jót aludni napközben, az egészséges sópárában.