Main menu:

Keresés

 

2012. március
H K S C P S V
« feb   ápr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Cimkék

Adminisztráció

Archívum

Linkek:

FÖLDINDULÁS UTÁN - KÖSZÖNET

Bemutattuk Kodolányi művét az Új Színházban. Úgy, ahogy elképzeltük Dörivel, úgy, ahogy szeretnénk mindig is szólni a Közönség felé. Megköszönöm azoknak, akik végigjöttek velünk ezen az úton, a színészeknek, a tervezőknek, a műszaknak, öltöztetőknek és mindenkinek, akinek köze van a bemutatóhoz. Nem volt könnyű állandó támadások, aknamunkák között dolgozni. És nem volt könnyű összecsiszolódni a színház régi dolgozóinak és a vendégeknek. De sikerült. Még egyszer: köszönöm mindenkinek a bizalmat és a kitartást. Az előadásról megjelent egy írás, szerzője azt írja benne: nem ismer engem személyesen. Én sem őt. De amit papírra vetett, az rendkívül jóleső:

Szabó Dezső ezt üzente egykoron Kodolányinak: „Igen, János úr, nekünk az a rangunk, hogy sok ellenségünk van, és ez mutatja: hogy az élet, az igazság és a magyarság élő és éltető elemei vagyunk.” Majd így folytatta:

Tudja, János úr, ha én találkozom, és ez sokszor megtörténik, egy-egy arccal, mely láttomra gyűlöletre torzul: utána két sült csirkét eszem meg egy helyett. Mert látom: milyen hatalmas élet vagyok a mások életében is. És akkor azt a mások életében élő Szabó Dezsőt is megilleti egy csirke.”

Talán nem tévedek: sokan fognak gúnyolódni, szánakozni az Új Színház új produkcióján. Nem ismerem Pozsgai Zsoltot, ezért csak azt kívánom néki a távolból: ha bizonyos arcokat lát, gondoljon nyugodtan Szabó Dezsőre. Illetve gondolja magát Szabó Dezső helyébe. És egye csak meg nyugodtan azt a két sült csirkét.

Szalay László

 

Szóljon hozzá!